Acht gezondheidstips voor mensen met een druk leven


New year 2016 / vrijdag, maart 31st, 2017

Rudi is ook een Yorsiaan. Hij schrijft veel! Heel veel. Vooral gedichten En die zijn prachtig! Je moet ze echt een keer lezen. 

Nu heeft Rudi een prachtig blog geschreven over gezondheidstips. Ik zal er een gedeelte van plaatsen.


“We razen door het leven als snelle bolides en het kan soms heel moeilijk zijn om fit en gezond te blijven als je gewoon geen tijd vindt om hiervoor te zorgen. Misschien zullen volgende 8 tips je hierbij helpen om toch in topvorm te blijven”.

 

1. Maak eens een lijstje

Wat zou je allemaal in je vrije tijd willen doen? Maak eens een lijstje en som op wat je daarvoor als prioriteiten beschouwt. Misschien aan hardlopen gaan doen of fitness of misschien gewoon relaxen voor de buis en een bepaalde favoriete soap of tv-serie bekijken.
Geef die zaken een volgorde van meest belangrijk naar minder belangrijk. Probeer ten minste een van die belangrijke zaken (top 5) per dag te verwezenlijken, al is het zelfs maar een kwartiertje lang.

 

 

2. Wandel eens rond met je telefoon.

Sommige drukke banen vergen lange telefoongesprekken. Sta even op en telefoneer al wandelend door je kantoor of probeer dat telefoontje te doen terwijl je ergens buiten aan het wandelen bent.
Zo paar je het nuttige aan het aangename of een gezonde beweging.

3. Kies een ‘gezond’ hotel voor je zakenreis

Uit een studie in het ‘Journal of Occupational and Environmental Medicine’ bleek dat mensen die meer dan 20 keer per maand voor reis op weg waren, hadden 1,92 keer meer kans op obesitas. Deze mensen voelden zich ook 2,61 keer minder gezond of fit dan diegenen die maar 6 keer per maand reisden. Als je heel verre verplaatsingen moet maken, zoek een hotel met een fitness of met gezonde menu-opties.  

4. Zoek recepten die weinig tijd vragen
Zoek een aantal recepten die je vliegensvlug kan klaarmaken. Je moet niet urenlang aan het fornuis staan. Als je dan al een lange werkdag achter de rug hebt en het al wat laat is, is dit super vermoeiend en werken contra-productief. Biefstuk heeft geen lange baktijd nodig of ook een stuk kalkoen kan voor de hand liggen in deze context. Vele soorten salades zijn ook vlug in elkaar geknutseld. Er zijn zeker een groot aantal mogelijkheden te vinden in een kookboek of zelfs op internet. 

 

 

Lees de volgende 4 tips bij rudi op Yoors

 

 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update