Ben jij wel eens overprikkeld? Door alle stress? Ik wel, soms, en dan ook weer niet. Ik denk dat het een kwestie is van afschermen. Dat heb ik zo geleerd, al jaren geleden. Dit moest ik wel doen, want ik werd een beetje overladen door prikkels van andere mensen. En ook al vind ik mensen zo leuk! dan nog moest ik het doen. Ik werd er zo moe van, ik voelde me vaak beroerd en wist maar niet hoe het kwam, ik had veel hoofdpijn. Na veel gelezen te hebben en veel gepraat met diegene die er ook mee te maken hebben ben ik er zo achter gekomen. Ik heb dit als kind al, maar dan begrijp je er niks van en je doet er vervolgens niks mee, want weet jij veel.

 

Ik dans veel en al heel wat jaren, en kom met veel mensen in aanraking.

Leuk leuk

Maar dan! Bam! daar gaan we weer. De dingen die ik binnen krijg van de mensen, hun problemen en natuurlijk ook echt wel de leuke dingen. Maar zoals altijd en wat niet zou mogen! het negatieve blijft veel langer hangen, dat zou moeten stoppen. De energie wat de mensen bij mij weg trekt dat kan en mag niet meer gebeuren.

 

Op een gegeven moment ga je leren om jezelf af te sluiten. Dat ben ik dus ook gaan doen dmv, een cape te dragen, nee, geen echte natuurlijk, maar visualiseren dat ik er 1 om had en mij kon beschermen. Jezelf in wit licht zetten, en ja, ook dat visualiseren natuurlijk. Sluit jezelf op in een reuze ei! klinkt toch raar? jezelf beschermen in een ei? Nee hoor, wist je dat dat een heel veilig gevoel geeft?
Probeer het maar eens.

En ja! Ik ben een hooggevoelig persoon. Dus alle prikkels komen bij mij gewoon dubbel en dwars sneller binnen.
Gevoelige mensen zijn geneigd zich in relaties erg op de ander te richten, schrijven de auteurs(Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp) Doordat ze zo gevoelig zijn, kunnen ze zich goed verplaatsen in de ander en zijn ze geneigd zich aan te passen aan diens wensen. En dat “probleem” heb ik dus ook. En! heel belangrijk, wat is nu van jezelf of van een ander? Ik ging dat bijvoorbeeld ook op den duur door elkaar halen,  en dat kan gewoon niet de bedoeling zijn.

Wat was nu van mij en wat was nu van een ander?

Dus! Het werd tijd om eens mezelf goed onder de loep te nemen. Natuurlijk is je lichaam het allerbelangrijkste, die moet je niet gaan onderschatten en luister ernaar!! Ik heb dat ook heel lang niet gedaan hoor, en ging gewoon door. Ik heb nachten bij, en dat duurde echt maanden tot jaren, dat ik amper sliep, vreselijk was dat!

Hou van jezelf en sta op de eerste plaats, want JIJ bent het allerbelangrijkste in jouw leven. Natuurlijk hou je van de mensen die dicht bij jou staan, maar dan nog, jij bent nummer 1!!!

ALTIJD

 

Leer nee zeggen, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Nee=Nee! En misschien raak je mensen kwijt waarvan jij dacht die wel bij jou hoorde? Pech voor die mensen als ze weglopen omdat jij nu wel NEE zei. Dan hoorde ze dus niet bij jou, nu niet meer in ieder geval. Time to move on.

Ga naar het bos, leeg je hoofd. Doe eens gek en schreeuw eens heel erg hard! Krijs..what ever you like to do.

Gewoon doen hoor,wist jij wat dit allemaal oplucht?

 

Mylittleperfectworld with ♥ 

Spread the love