Een heleboel mensen zijn geïnteresseerd in de zorg voor hun natuurlijk krullend of golvend haar. Het kan heel erg verwarrend zijn voor het vinden van de juiste methoden en producten. CurlsBot wil het allemaal gemakkelijker maken door het analyseren van de ingrediënt en lijsten om te zien of de producten voldoen aan de regels van de “curly girl” uitgebracht door Lorraine Massey. Te koop bij bol.com

Curly Girl = vet haar?
Een van de meest voorkomende problemen die ik zie in de Gemeenschap van de curly girl is vet haar. Sommige mensen zeggen dat je gewoon moet wennen aan de producten, maar ik denk het niet. Ik denk dat een heleboel wordt veroorzaakt door het gebruik van producten die te zwaar voor je haar zijn. Als je haar een van de volgende eigenschappen bezit:

  • Fijn
  • Golvend
  • Lage porositeit

Mogelijk moet je lichte producten gaan gebruiken.  Als je bedenkt dat, als je olie gemorst had op je kleding? en dat je dat er moeilijk uit kan krijgen? wat doet het dan voor je haar?

Sommige productlijnen die olieachtige ingredienten bevatten:

  • Shea Moisture (met enkele uitzonderingen die hieronder vermeld staan)
  • Cantu
  • Carol’s daughter
  • Gewone olie aan uw haar toe te voegen
  • Met behulp van lichtere producten helpt het je haar krul of golf beter te laten krullen, en het voorkomt dat jouw vettig lijkt.

Sommige mensen hebben ook een natuurlijk olieachtige huid, wat betekent dat vette producten alleen maar aan het probleem bijdragen. Ze te verwijderen en een sulfaat-vrij reinigingsmiddel gebruiken (vaak genoemd een low-poo) kunnen een groot verschil maken.

Een andere manier om jouw routine te beperken met  1 tot 2 producten. Lichtere producten zijn meestal gels en mousses die beter zijn dan de leave-ins te gebruiken.

Kan Hard Water opbouw erger maken?

Een ander ding om te overwegen is hard water. Als jouw water hard is, dan kunnen de producten anders reageren op jouw haar.  Dus, je zou er sneller een Build-up van kunnen krijgen!

Lijst van hard water in Nederland

Ga hier naar de olievrije producten

 

Mylittleperfectworld with 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update