Roos is vervelend! Ik heb  er zelf nog nooit last van gehad, maar ik ken mensen die dit wel hebben en zich er erg vervelend onder voelen.

Het is een zeer veel voorkomend probleem. Malassezia hoort eigenlijk gewoon thuis op de hoofdhuid en leeft van de vettige olie die door haarfollikels wordt geproduceerd. Wetenschappers weten nog niet waardoor het komt dat malassezia plotseling enorm kan gaan woekeren, maar als dit gebeurt, veroorzaakt het irritatie dat het afstootproces van dode huidcellen zeer sterk versnelt.

 

Natuurlijk kan je hier iets aan doen en dan ook met huismiddeltjes. Als deze middeltjes hebben we vast wel in huis, en zo niet, dan even snel naar de drogist of de supermarkt.

Tea tree olie

Tea tree olie, een antischimmel- en antiseptische olie, is een bewezen remedie tegen roos. Je kunt anti-roos shampoo kopen waarin tea tree olie zit, maar de echte olie zelf werkt beter (en het is meestal nog goedkoper ook).
  1. Masseer de tea tree olie op de hoofdhuid (let erop dat het echt op de hoofdhuid komt en niet alleen in je haar) en laat het 30 minuten zitten.
  2. Daarna wassen met shampoo. Als je dit vaak doet, zal je merken dat niet alleen de roos minder wordt maar ook de bijbehorende jeuk.

Aloë Vera

Aloë vera heeft antibacteriële- en antischimmeleigenschappen die roos tegengaan. Het breekt ook eiwitten af, in dit geval vooral dode huidcellen. Door de hoeveelheid dode huidcellen te verminderen, zorgt aloë vera ervoor dat de klontering van huidcellen waaruit roos bestaat vermindert.

  1. Gebruik regelmatig aloë vera-sap of -gel en zorg ervoor dat je het goed op de hoofdhuid inmasseert.
  2. Laat het ten minste een kwartier zitten en was het dan met een milde shampoo.

 

Yoghurt
Yoghurt bevat ‘goede bacteriën’, die de groei van gist beperkt. Daardoor is het een geweldig huismiddel tegen schimmelinfecties. Je kunt het eten (Yam yam) of in je haar smeren (lekker kliederen dus ;). Bij deze behandeling moet je wel zorgen voor een yoghurt met levende culturen. Volgens onderzoek zou de L. paracasei cultuur het beste zijn. Een probioticum innemen kan ook het lichaam voorzien van de juiste darmbacteriën.
  1. De yoghurt lokaal aanbrengen op de hoofdhuid kan ook effectief zijn. Verdeel het over je hoofdhuid.
  2. Wacht een uur en was het er dan uit.

 

Citroen

Het zuur van de citroen zorgt voor herstel van de pH balans van je hoofdhuid. Een citroenbehandeling kan op twee manieren worden gemaakt.

  1. Gebruik het sap of kook de schillen van 3 of 4 citroenen in heet water.
  2. Laat afkoelen en breng aan op de hoofdhuid, laat het een tijdje zitten voordat je het uitspoelt.

 

Rozemarijn

Rozemarijn is niet alleen effectief om roos te verwijderen, het ruikt ook nog eens heerlijk. Dus je behandelt zo niet alleen de roos, maar je geeft je haar ook een lekker geurtje. Rozemarijn werkt tegen roos omdat het schimmels en bacteriën bestrijdt.

  • Kook gewoon een theelepel rozemarijn in een kop water, laat het een paar minuten staan, zeef het en gebruik het vervolgens om je haar dagelijks mee te spoelen totdat de roos is verdwenen.

 

Kokosolie
Jawel, de kokosolie weer. Een geweldig middel voor heel veel dingen!

Kokosolie bestaat voor de helft uit het verzadigd vetzuur laurinezuur. Dit is een vetzuur dat in staat is om schimmels en gisten te doden. Daardoor kan het helpen de roos te bestrijden.

  • Elke ochtend na het douchen je hoofd even inmasseren met kokosolie kan al voldoende zijn.

 

Anti-rooskuurtjes of kookbenodigdheden? Het is toch bijzonder dat je zoveel effectieve natuurlijke huismiddeltjes tegen roos in de supermarkt of in de keukenkastjes kunt vinden. Als je liever geen chemische anti-roos shampoos gebruikt, of als die voor jou niet werken, neem dan eens de natuurlijke weg en gebruik een paar van deze recepten om van de jeuk en schilfers af te komen.

En persoonlijk? Natuurlijke producten zijn toch veelal het beste!

 

 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update