Rijstwater kan worden gebruikt voor schoonheidsbehandelingen. Rijstwater heeft geweldige voordelen voor de huid, haar en gezicht.

Rijstwater zit vol met vitamines en mineralen wat juist zo goed is voor je huid en haar. Er zitten geen chemicaliën in en dat is wel zo fijn! zeker nu we met de CG methode bezig zijn.
Rijstwater, is het water dat is overgebleven na het wassen van rijst in voorbereiding voor het eten. Het kan worden geconcentreerd of verdund en zelfs gefermenteerd om de meeste van de voordelen eruit te halen. Nu zal ik dat fermenteren niet zo snel doen.

Wist je dat rijstwater voedingsstoffen bevat die het haar kunnen versterken en de huid kunnen vernieuwen wanneer het wordt gebruikt als een gezichts “wash” of voor het haar te spoelen, en in tegenstelling tot veel producten voor huid- en haarverzorging op de commerciële markt, is het een makkelijke en natuurlijke manier om te zorgen voor jouw huid en haar. En onthou! je kan elke rijst gebruiken die je in huis hebt, bruin, wit.witte korte graan, jasmijn etc etc

Rijstwater wordt gebruikt in het oosten in de geneeskunde om de huid soepel en jeugdig te houden en om ervoor te zorgen dat haar sterk en glanzend groeit sinds de oudheid, in plaatsen variërend over het hele Aziatische continent.

Hoe gaan we dit nu doen? Het is zo easypeasy!

Gekookt rijst water
Om een concentraat van rijst water te maken om de hele week te gebruiken in verdunde vorm als een gezicht wash of voor het haar spoelen, bereid dan de rijst zoals u normaal zou doen, maar gebruik twee tot drie keer de hoeveelheid water die u normaal zou gebruiken.

Nadat de rijst heeft gekookt, filter het uit. Het overgebleven water zal een levendige witte kleur hebben, en zal een hoge concentratie van voedingsstoffen bevatten. Echter, gebruik het dan niet op volle sterkte. In plaats daarvan, verdun het met een paar eetlepels van dit geconcentreerde rijst water in een kopje schoon water, waardoor een nauwelijks melkachtig uitziend mengsel ontstaat.

Gebruik deze verdunde oplossing om je gezicht te wassen en/of je haar te behandelen, en bewaar het overgebleven concentraat in de koelkast in een afgedekte of gesloten potje voor maximaal een week. Neem bijvoorbeeld een HAK potje.

De snelle methode zonder koken
Wanneer jij nu snel rijstwater wil maken en niet het “gedoe” van het verdunnen en opslaan wil doorlopen, neem dan gewoon twee kopjes water en doe er een half kopje rijst bij in voor 15 minuten. Zeef de rijst uit het water en gebruik het overgebleven rijst water om je gezicht, haar, of beide te wassen. Zie hieronder nog meer voorbeelden wat rijstwater kan doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb jij wel eens een keer rijstwater gebruikt?  En wat is jouw ervaring? En je ziet wel, het is niet alleen goed voor je haar maar ook voor je huid (gezicht)

 

Tell me Girls!

 

Mylittleperfectworld with 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update