Als je eenmaal begonnen ben met de CG methode, dan moet jij je draai erin gaan vinden. Ik heb dit precies zo mee gemaakt hoor. Waar moet je beginnen? en hoe? en met welk product?

Ga ik dit volhouden?

Ja! ik zeg dat jij dit gaat volhouden, en zeker als jij al resultaat gaat zien. Maar wanneer zie je nu resultaat?

 1. Ten eerste moet jij natuurlijk eerst jouw *haartype weten.
 2. Als je dat eenmaal weet ga jij je haar wassen met alleen een shampoo die geen siliconen bevat maar wel sulfaat. Dat noemen ze nu de *Final wash
 3. Koop deze spotgoedkope shampoo *Europrofit Every Day Hair Shampoo” bij het Kruidvat
 4. Vanaf nu is het wassen, voeden en verzorgen. En nee, je kasten hoeven echt niet uit te puilen..alhoewel, als ik in mijn kast en lades kijk? Oei oei..maar ik heb een excuus hoor. Ik moet toch alles uitproberen?
 5. Je haar wassen met een conditioner is een *Co-wash. Wassen met een conditioner? Oh jawel, dat is juist heel gezond, mits je wel de goeie bezit met de gezonde ingrediënten. Ik gebruik dus de *As I Am Co-Wash. Te koop via internet.
 6. Als jij dit gedaan hebt, doe dan vervolgens een flinke dot conditioner in je haar. Kneed dat er lekker in en  kam je haren met je vingers. Knijp in je haar vanaf de punten om het overtollige conditioner weg te knijpen. Vervolgens spoel jij je haren uit. Mag helemaal of maar een beetje, zodat er toch nog conditioner in blijft zitten. Geloof mij! dit kan geen kwaad.
 7. Nu ga jij je haar drogen (Scrunchen). Ik doe dat met een T-shirt, maar je kan het met de *haar handdoek van de Action doen, die gebruik ik als ik er olie etc erin hebt zitten en zo mee gaat slapen om alles het werk te laten doen. Dan word ik wakker met een enorme diva gevoel ;-)(joke) Je kan zelfs een stuk keukenrol gebruiken of een hyfrofiele doek. Knijp dan heel voorzichtig in je haar, je krullen blijven intact, het teveel water scrunch jij uit je haar en natuurlijk de conditioner die je al in haar had gedaan. Wat je haar niet opneemt scrunch jij er dus uit.
 8. Je kan, maar het hoeft niet, een leave-in *Aunt Jackie’s Quench! Leave in Conditioner gebruiken. Ik doe het wel, want ik vind dat zalig en mijn haren knappen hier ook van op.  Ik koop die altijd bij het Kruidvat. Maar je kan ze ook online kopen en soms nog goedkoper ook. Weet, dat je, als je producten in je haar doet, dat je dan altijd voorover buigt. En wrijf nooit de producten in je haar maar doe dat op een scrunch manier. Al knijpend dus, zachtjes.
 9. Gel! onmisbaar! Echt waar! Ik gebruikte vroeger ook gel, en ik snapte er niks van, het zag er niet uit, mijn haar was keihard en vond het verschrikkelijk. Maar dan praat ik wel over heeeel veeeel jaren terug hoor. Maar nu! gel. Ik gebruik die van de Action, de *Salon Max Power van Hegron. Ook spotgoedkoop! Zeker halen want deze is awesome! Als je deze eenmaal in je haar hebt gedaan, en sorry, ik bezorg je hoofdpijn, maar ondersteboven met je koppie he? Niet vergeten. En zachtjes erin knijpen, dus je kneed de gel in je haar. Begin bij de puntjes en werk zo terug omhoog naar je kruin. Zit het er eenmaal in, doe dan je hoofd weer terug, schud een beetje en laat je haar natuurlijk vallen. Doe nog wat gel op de bovenkant van jouw hoofd, en denk erom! niet smeren maar al knijpend. Laat vervolgens je haar drogen aan de lucht (mijn voorkeur) en je haar zal harder gaan worden, soms een klein beetje, maar dan heb je te weinig gebruikt, hoe meer gel je gebruikt hoe je mooier jouw krullen..let maar op! Is het eenmaal droog, scrunch weer voorzichtig in je krullen. De fout die ik in begin maakte was, dat ik steeds tussendoor in mijn haren zat te knijpen, gevolg? pluis! krullen die geen krul meer zijn. Dus AUB niet doen!!
  Als je netjes geluisterd hebt naar mij, moet jij nu prachtige krullen hebben, die glanzen, die pluisvrij zijn.

En dan zeg jij  “……. Je haar danst”

Nu is het echt niet nodig dat jij je haar elke dag moet wassen hoor. Ik doe dat dus ook niet. Soms 1x in de week, en dat is nog veel. En nee! mijn haar stinkt niet. Ik spoel het uit, was het met mijn handen, masseer mijn hoofdhuid en dat is het.

OF

ik verfris mijn haren met een mix van leave-in en water, of met olie of met…wat jij wilt. Of, gebruik eens water met Lavendel olie, etherische dan he? Het verdrijft rare luchtjes, ok ok, maar die is er pas na maanden niet gewassen te hebben 🙂 Maar nee hoor, het is zo verfrissend om dit over je haar te sprayen. En je hebt maar een paar druppeltjes nodig. En lavendel reinigt, en het brengt echt je krullies weer to krul. Dus ik zeg, proberen!
En jouw haren zien er weer geweldig uit.

Hoe weet jij nou welke producten CG Proof zijn? 

Want geloof mij, geloof niet alles wat op de verpakking staat, want zeker weten dat er ingrediënt in zitten die absoluut niet goed zijn voor jou haar.
De lijsten die staan hier op mijn blog staan? Die zijn CG Proof. De lijsten worden steeds bijgewerkt, want er komen bijna dagelijks nieuwe producten bij.

De ingrediënten die je beter kan vermijden of gebruiken

De producten die bijna niks kosten die jij zou kunnen gebruiken om mee te beginnen

 

 

 

Zo, en nu stop ik met praten en ga jij gewoon beginnen. heb je nog vragen? Ask me! daar ben ik ook voor.

 

 

Mylittleperfectworld with  

Spread the love

2
I ♥ to have comments

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MylittleperfectworldAnnet Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
Annet
Gast
Annet

Het verhaal is me helemaal duidelijk maar wat ik niet helemaal snap is …je hebt de cowash gedaan daarna bij 6 conditioner in doen en dan staat er bij 7 drogen en bij 8 kan je leave in gebruiken. Ik snap sowieso niet wat een leave in precies is maar dacht een conditioner die je niet uitspoelt…maar dan moet dat toch op nat haar en hier staat het bij 8 nadat je bij 7 het met de handdoek gescrunched hebt…
Wat is precies de bedoeling met een leave in?