Kennen jullie de basisregels nog?

1. Je gebruikt geen shampoo meer met agressieve reinigers. Deze strippen je haar volledig van de natuurlijke oliën, waardoor het haar uitdroogt. Ook beschadigd hierdoor de buitenste laag van je haar door de agressieve reiniging.
2. Vermijd siliconen en minerale oliën. Deze leggen een afsluitend laagje om je haar, waardoor vocht en andere producten niet meer tot je haar kunnen doordringen. Je haar raakt verstikt en droogt uit. Siliconen en minerale oliën kunnen alleen verwijderd worden met een shampoo die agressieve reinigers bevat (dat wil je niet.. zie 1.)
3. Gebruik geen verf, chemische behandelingen en hitte (stijltang, krultang, warme föhn); dit beschadigt je haar.
4. Gebruik voedende producten (conditioner, deep conditioner (masker) en leave-in conditioner) en gebruik een gel om je krullen te definiëren.

Zo kennen we o.a. de LOC en de LCO methode. Dat zijn de verschillende methodes hoe jij je producten aan gaat brengen op jouw haar. Het zal een routine worden.
We gaan er nu de LCEG methode aan toevoegen.

En wat is de LCEG methode?

LCEG staat voor een Leave In Conditioner, Curl Cream, Curl Enhancing Gel, en de harde hold Gel. Dit zou de Girly’s kunnen hanteren met haartype 2 en 3. Ook deze methode is eigenlijk super eenvoudig en makkelijk te gebruiken.

 

Stap 1: Leave In Conditioner
Meeste curlies beweren dat leave in conditioner de belangrijkste stap is van allemaal, is omdat je haar een flinke boost moisture krijgt. Leave in conditioner is ook een absolute must voor mij, ik gebruik het dus elke dag. Doe dat elke dag, of zolang jouw haar het fijn vindt op je natte haren.

Stap 2: Curl crème
Gebruik vervolgens een paar dotjes van curl crème, en kneed die door je haar. Je krullen zullen er gehydrateerd van worden. Dit gedeelte van de LCEG-methode is essentieel voor jouw routine.

Stap 3: Enhancing Gel
Gebruik vervolgens deze gel, zie link boven, om jouw krullen te voeden met deze gel. Heb jij krultype 3 of 4, dan gaan jouw krullen er zeker baat bij hebben. Doe wat gel in je vingers en pak wat plukken haar en draai het rond je vingers. Maak van jou krullen een spiraal. Doe dit op nat haar en kneed vervolgens de gel zachtjes in jouw haar.

Stap 4: Harde Hold Gel
Als afsluiting van deze routine gaan we voor een harde hold gel. Dit soort gel zal dienen om jouw perfecte, bouncy krullen op zijn plaats te houden en het kroezen tegen te gaan. Draai je hoofd ondersteboven en geef je krullen een boost met deze gel, kneed het er zachtjes in, zodat jouw krullen de hold en volume zal behouden. Kneed het extra, nadat jouw haar droog is. Maar doe het voorzichtig, misschien met wat olie aan de punten?

Niet weten waar te beginnen? Als je haar aan de fijnere kant is, kan je de L overslaan  en met de CEG beginnen.
Degenen met een strakkere krul patroon kan een combinatie doen van LG of LCG methode. En Girly’s die type 4 krullen hebben,  kunnen de LCE methode gebruiken.

Het is en blijft zoeken wat te gebruiken en op welke manier voor jouw haartype.

Wil je toch liever een ander product gebruiken? Kijk even hier, daar staan alle producten die ik tot nu toe hebt opgenomen in de lijst. Natuurlijk blijf ik die aanvullen.

 

 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update