K.I.S.S what??

Keep It Simple Sweetie!

Als je net begint met de Curly Girl methode is er zoveel informatie die je niet allemaal in één keer kunt verwerken. Ik zag echt door de haren de producten niet meer hoor! My gosh! wat een informatie. Start met de basis. Als je dat onder de knie hebt, ga je verder.
De CG methode gaat niet alleen om het gebruiken van bepaalde producten, het gaat ook om bepaalde technieken. En als je die eenmaal begrijpt? is dit voortaan jouw routine. Ook ik heb echt moeten zoeken, maar nu heb ik het.

  • Een CG vriendelijke conditioner
  • Hou het simpel, kies er gewoon eentje uit de productenlijst. Met deze conditioner ga je wassen en stylen.
  • Bijvoorbeeld Andrelon Natuurlijk Puur conditioner. Niet duur en kan je overal in de winkel wel krijgen.
Begin wel altijd met de final wash. Meestal kun je daarvoor de shampoo gebruiken die je al altijd gebruikte.
  1. Deze shampoo moet sulfaten bevatten. Lees eens het etiketje van je shampoo. Als je iets ziet dat eindigt op “-sulfate” of “-sulfonate”, dan bevat deze shampoo sulfaten.
  2. Deze shampoo mag geen siliconen/wax/minerale olie bevatten. Zie je iets staan dat eindigt op -cone, -conol of -xane? Dan zitten er siliconen in en is deze shampoo niet geschikt. Ook de woorden “wax”, “paraffin(um)” of “petrolatum” mogen er niet op staan.

Breng na de final wash de CG vriendelijke conditioner aan en laat daarvan wat in je haar zitten als leave-in conditioner.
De volgende wasbeurt was je je haar alleen met de conditioner, de shampoo gebruik je dan niet meer (vanaf nu ga je sulfaten vermijden).

Dus het komt hier op neer:

1: Doe een final wash.
2:Was je haar met een CG-vriendelijke conditioner (*Andrelon Natuurlijk Puur conditioner) Masseer je hoofdhuid goed en probeer je haar te ontklitten (met je vingers, gebruik geen gewone borstel) terwijl de conditioner in je haar zit. Spoel uit.
3: Breng opnieuw conditioner aan in je haar en laat dit zitten als leave-in conditioner. Spoel het dus niet uit. Experimenteer met de hoeveelheid.
4: Knijp overtollig water/conditioner uit je haar met een microvezel handdoek of een katoenen T-shirt (geen badstof handdoek gebruiken).
5: Breng eventueel een CG vriendelijke gel (*Hegron Salon Professional Formula Max Power styling gel) of mousse (*L’Oréal Paris Elnett Crème de Mousse Krullen) aan om pluis te verminderen. Experimenteer met de hoeveelheid.
6: Laat je haar aan de lucht drogen, of oefen met een diffuser (föhn niet te warm) of plop. Of combineer deze droog technieken. Ik droog mijn haren nooit met een föhn, ik laat het altijd lekker zo opdrogen.
7: Niet aan je haar komen tot het volledig droog is.
8: Als je gel hebt gebruikt, kneed je nu de hard geworden gel krullen los.
9: Herhaal stap 2-8 na een aantal dagen, wanneer je denkt dat het nodig is. Doe stap 1 niet opnieuw.

De producten op een rijtje:

 

Ga eerst met deze methode aan de slag, voordat je er helemaal niet meer uit komt en duurdere producten gaat aanschaffen, want geloof mij, dit ga je doen als je eenmaal weet hoe het werkt 😉

Mijn methode is nu als volgt, maar ik ben dan al van vorig jaar bezig:

  • Ik was mijn haar maar 1x in de week en met een conditioner en geen shampoo meer.
  • Ik doe ook 1x in de week een masker
  • Vervolgens in nat haar doe ik mijn leave-in
  • Vervolgens doe ik er of mousse of gel in of beide
  • Ik laat dit allemaal drogen en dan kneed ik alles rustig uit, want door de mousse en/of gel zijn je krullen wel harder geworden.

Later als je wat verder ben, weet je beter hoe je haren/krullen zijn en dan ga je meer experimenteren met de producten. Maar dit is even genoeg voor als je net begint.

Good luck Sweetie

 

Mylittleperfectworld with 

 

3
I ♥ to have comments

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mylittleperfectworldcarla Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
carla
Gast
carla

Petal Fresh is toch een “goede” shampoo?

carla
Gast
carla

Petal Fresh shampoo zijn toch juist de “goede” shampoos?