Eurovisiesongfestival 2017 en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa.


Muziek&Dans / maandag, april 10th, 2017

De historie van het songfestival

Het Eurovisiesongfestival is sinds 24 mei 1956 een jaarlijkse presentatie en competitie van liedjes en wordt uitgezonden op televisie door heel Europa. Sinds 1967 wordt het festival ook in landen buiten Europa uitgezonden. Verder is het festival op het internet te volgen. Het festival heeft de naam te danken aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio Unie (EBU). Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU meedoen, waardoor ook enkele landen die net buiten Europa liggen mee kunnen doen.

In 1956 waren er 7 landen die mee deden. Het 1e songfestival was dan ook gebaseerd op het Italiaanse festival San Remo. Elk jaar kijk ik dan ook het San Remo festival. De artiest die daar wint mag dan ook Italië vertegenwoordigen op Eurovisiesongfestival. De 7 landen konden met 2 liedjes mee gaan doen. In 1957 kwam er 3 landen bij, en tot in 2016 deden er 42 landen mee. Nu is het zo dat er per land maar 1 liedje wordt aangedragen.

Als alle liedjes geweest zijn volgt de uitslag. Dat gaat met een aantal puntentellingen. Ieder land dat mee heeft gedaan op het Eurovisiesongfestival geeft punten aan die landen die ook mee hebben gedaan. Tegenwoordig kan het publiek ook stemmen, en dat gaat middels SMS.

Nederland staat op de 6e positie wat betreft het aantal gewonnen liedjes op het Eurovisiesongfestival. Nederland heeft 4x gewonnen.

 

 

 

Dit jaar, 2017, doen de meidengroep OG3NE mee. Lisa, Amy & Shelley. O’ = de bloedgroep van hun moeder, G3ne = de genen die hen met elkaar verbinden.

 

3 zusjes uit het Brabantse Fijnaart. Amy, Shelley en Lisa. Amy is altijd mijn kapster geweest. Zij is natuurlijk gestopt omdat ze het steeds drukker kreeg met de optredens.

Nu gaan de meisjes Nederland vertegenwoordigen bij het EurovisieSongfestival.

 

Tijdens de presentatie werd duidelijk dat het nummer wordt opgedragen aan hun zieke moeder. “Het lied heeft een boodschap van kracht en positiviteit en dat willen we ook uitdragen in Kiev. Daar ligt de nadruk op.”

 

Wanneer gaat het beginnen?

Op 9 mei is de 1e halve finale
Op 11 mei is de 2e halve finale
En op 13 mei = de Finale

 

Ik ga kijken, en jullie?

 

 

 

 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update