Nadat we rozenwater hadden gemaakt voor ons gezicht, kunnen we net zo goed even doorgaan om ook het water te maken voor je haar.

Er wordt gezegd dat rozenwater de pH-balans stabiliseert van het haar, en dat het kan helpen bij het herstellen van beschadigd haar. Het heeft een natuurlijke antiseptisch en anti-bacteriële eigenschap die roos zou kunnen verminderen en de jeukende hoofdhuid. Het gebruik van rozenwater helpt om een natuurlijke groei en gezonder haar te verkrijgen.

En nu helemaal want wij gaan het weer zelf maken. 

We gaan natuurlijk weer naar de winkel om rozen te kopen. Die hebben we wel weer nodig.
En eigenlijk is het precies hetzelfde wat we gedaan hebben met onze rozenwater voor onze huid.
Hier kan je naar dat artikel gaan.

Hoe gaan we de rozenwater gebruiken voor ons haar?

Als jij je haar gewassen hebt met een shampoo of een conditioner, spoel dan jouw haar uit met een kopje of 2 rozenwater. Als je haar eenmaal is uitgespoeld, doe dan nog 1x een kopje rozenwater over je haar sprenkelen en spoel dat niet! uit.
Dit laatste beetje rozenwater voegt glans toe aan jouw haar en laat het ook nog eens lekker ruiken. Het zal ook als een soort conditioner dienen. Spray wat rozenwater om uw gewassen en bijna droge haren. Kam de haren door met je vingers om het rozenwater te verspreiden door jouw haar, net als met een leave-in bv.
Laat het aan de lucht drogen en je haren voelen zijdezacht aan.

 

 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update