Morgen (12 juni 2018) is het zover. Dan gaan mijn Sis en ik even een weekje op vakantie naar Tenerife.

 

De handbagage staat al klaar. Vanmiddag even alles nakijken wat de grote koffer betreft en dan kan die dicht. Straks nog even naar de fysio toe om mijn kuit opnieuw te laten intapen, steunkousen mee en ik kan op vakantie. Dit moest al een relaxvakantie worden, en dat gaat het nu dan ook worden. Door het zand kan ik nu niet lopen, dus dit wordt pootje baden aan het hotel.

El Duque

We gaan hier ons helemaal vermaken hoor. Eten, drinken en muziek erbij, oh en de zon natuurlijk en verder lekker niks.

Costa Adeje

Op het moment dat Playa de las Americas uit zijn voegen groeide is men in de jaren negentig van de vorige eeuw begonnen met het ontwikkelen van een nieuw toeristengebied: Costa Adeje. Aan de kust begon men met het ontwikkelen van nieuwe onroerend goed projecten zoals het statige / protserige (kies zelf maar wat je ervan vindt) Bahia del Duque hotel, twee luxe RIU hotels en meer grotere hotels die merendeels in het hogere prijssegment vallen. Met de ontwikkeling van Costa Adeje wilde men het publiek terughalen dat Tenerife langzaam aan de rug begon toe te keren. Ik heb, gedurende de periode dat ik steeds naar Tenerife ging veel op zien bouwen.

Playa is echt zo druk geworden de laatste jaren, dat ik er niet meer tussen wilt gaan zitten. Ja, leuk om wat te gaan shoppen, maar niet om daar in een hotel te gaan zitten. Dus steeds  als we naar Tenerife gaan is het altijd in Costa Adeje.

Costa Adeje

Winkelen

Het grootste winkelcentrum is Plaza del Duque, dat met zijn ronde vorm een vrij opvallend hart binnen Costa Adeje vormt. Overdag is het hier vrij rustig, maar zodra de zon ondergegaan is wordt het hier aanzienlijk drukker. Dat geldt ook voor het veel kleinere Shopping Center Mirador. De naam Mirador betekent letterlijk uitzichtpunt en dat is ook wat je hier hebt. Het zijn vooral de restaurants die hier zo de moeite waard zijn. Wat betreft ambiance is dit één van de fijnere plekken op Tenerife om aan het eind van de dag van een heerlijk diner te genieten. Een derde winkelcentrum is Paris Shopping Center. Om eerlijk te zijn vinden we dit winkelcentrum weinig van bijzonders. Ze zijn op het moment ook weer een shoppingcenter aan het slopen, en hoop, dat wij er niet zoveel last van gaan hebben.

Plaza del Duque

Ik ga nu nog wat huishoudelijke dingen doen, want manlief blijft thuis met de kids natuurlijk, dus het moet allemaal wel lekker schoon zijn als ik weg ben hoor. De wasjes zijn al gedraaid, dus daar ben ik al lekker klaar mee.

Ik heb de Vlogcamera mee..leuk leuk!! Ook daar heb ik zo’n zin in 🙂 Dus! jullie gaan me zien en horen.

Toedels!!!!

 

 

Mylittleperfectworld with 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update