Hema, wie kent deze winkel niet?

H.E.M.A is een Nederlandse keten van warenhuizen in Britse handen. Er zijn vooral vestigingen in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en sinds juni 2014 ook in Engeland.

Wist jij dat de H.E.M.A eigenlijk een afkorting was? Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam – dit is de Hema.
De Hema bestaat al sinds ik mij kan herinneren. Het bestaat al sinds 1926, maar toen was ik nog niet geboren hoor! De H.E.M.A was een warenhuis voor iedereen. De H.E.M.A was goedkoop, praktisch en had een ruim assortiment. Je kon er toen, en nu nog veel meer alles wel krijgen. Ik kocht mijn 1e make-up bij de H.E.M.A. het werd vroeger ook als een ‘armeluiswinkel’ gezien en dat weet ik nog wel inderdaad. Alleen maar ongehuwde vrouwen die hard werkte, en voor weinig.

Ken je de rookworsten? Die werden toendertijd alleen maar koud verkocht, maar omdat de H.E.M.A teveel rookworsten hadden ingekocht, besloten ze het maar op te warmen, en dat verkocht uiteindelijk meer dan de koude rookworsten, en sindsdien worden ze dus warm verkocht. Ik vind ze zalig!

 

 

 

 

 

 

 

 

De H.E.M.A werd vroeger altijd met de . tussendoor geschreven. Nu schrijven en lezen we de HEMA zonder de punten. Dat was omdat er toen die afkorting was. Wil je meer weten over de HEMA, lees hier dan even verder.

Ook de Hema is online gegaan, net als zoveel andere winkels. Of je stapt de winkel in, of je shopt online. Ik heb dat 1 keer gedaan en is me goed bevallen. Is er iets niet goed? je brengt het terug naar de winkel zonder problemen. Wil je ruilen? Dan doe je dat ook direct in de winkel. Je kan of je producten thuis laten bezorgen of in de winkel. De verzendkosten zijn €3.95, maar vanaf €25.- betaal je geen verzendkosten. Voor webshop bestellingen die je laat thuisbezorgen geldt: Bestel je op werkdagen voor 21.00 uur? Dan heb je je bestelling via DHL 2 dagen later in huis.

En nu is het tijd voor een tompouche

 

 

 

 

 

 

Mylittleperfectworld with ♥

13
I ♥ to have comments

avatar
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MylittleperfectworldFeliceSherryDanellaSofie Katelijne Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
Felice
Gast

hahahaa de hema is best oud maar geen 1000 jaar! Het is een leuk artikel, ik heb het met smaak gelezen, maar volgens mij staat er 1026, waar je 1926 bedoelt

Sherry
Gast

Wat een leuke blog. Ik had een kijkje genomen.

Danella
Gast

Jaaaa Hema! Gek op die winkel.

Sofie Katelijne
Gast

Leuk zeg, wist ik helemaal niet!

Lodi
Gast

Ik kom nog steeds voor schoolspullen en fotoboeken bij de Hema, blijft toch altijd een fijne winkel .

Dhini
Gast

Ik heb ook ooit online geshopt bij hema, ophalen in de winkel want de winkel ligt dichtbij.

nicole orriens
Gast

Ik wist niet dat er ooit puntjes tussen de letters stonden! Zo’n rookworst hoef ik niet maar een tompouce gaat er wel in : )