Fantastische nieuws vind ik♥

Waarom zouden homoseksuele mensen geen kinderen kunnen krijgen, in mijn optiek heeft iedereen recht op kinderen. Natuurlijk zijn daar uitzonderingen daar gelaten, maar ik bedoel, 2 mama’s of 2 papa’s,, hoe cool is dat toch!

Tot nu toe was deze wens in Nederland niet te vervullen vanwege strikte voorschriften en moesten de stellen uitwijken naar het buitenland.

Twee klinieken starten in 2019 met draagmoederschap voor homoparen. In MC Kinderwens in Leiderdorp kunnen de homostellen terecht voor een behandeling waarbij de draagmoeder ook de eiceldonor is. In Elsendorp bij kliniek Nij Geertgen hoeft dat niet en mogen de draagmoeder en eiceldonor verschillende personen zijn.

“Ik vind het te gek voor woorden dat homostellen, maar ook vrouwen met bijvoorbeeld oncologische klachten, naar het buitenland moeten gaan om daar hun kinderwens in vervulling te laten gaan,” zegt directeur Marc Scheijven van Nij Geertgen tegen De Monitor. “Terwijl alle medische en technische ervaring en kennis in huis is.”

In andere Europese landen, zoals België, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, zijn de voorwaarden voor draagmoederschap al jaren ruimer.

Nederland loopt met veel dingen voorop, maar met 1 van de belangrijke dingen in je leven niet? Het zal tijd worden dat dit gaat veranderen.

 

 

 

Spread the love