Iedereen vlogt Versus vlogcamera Versus Selfie

Je kan het niet meer wegdenken tegenwoordig. Iedereen is aan het vloggen gegaan. Ik heb zelf weleens een filmpje gemaakt, maar dan met mijn telefoon, en wat raar is dat toch! Heb jij jezelf wel eens gehoord?

Oh my gosh! 

 

 

 

En toch begint het bij mij ook te kriebelen, en eigenlijk meer omdat we veel dansen, naar party’s gaan etc. Het lijkt mij dan zo leuk om dit te gaan vloggen, zodat het publiek eens een indruk kan krijgen wat het allemaal is. En ja! natuurlijk onze aankomende vakantie. Het leek mij leuk om Tenerife eens te gaan filmen. Tenminste, mijn vakantie dan. Ok, ja, dat is in Tenerife. DUH!

Nu kan je dat wel doen met je telefooncamera, maar er zijn tegenwoordig speciale camera’s voor. Echt te leuk! Ik ben mij erin gaan verdiepen waar het allemaal moet aan voldoen. Nah ja, moeten is een groot woord, want ik heb altijd geleerd dat niks moet, maar meer, wat zijn de vereisten met zo’n camera, wat wil ik erop hebben zitten?

De belangrijkste vereisten voor een Vlog-camera

  • Natuurlijk dat het lcd-scherm 180 graden kantelbaar is. Dat is cool! En zeker met een Selfie maken.  Nee! dit is niet cool! het is een vereiste! Anders is het al geen vlog-camera meer.
  • Dat de camera licht is, makkelijk mee te nemen is. Ik hoor vaak dat ze de camera zo in hun zak steken, maar ik heb mijn camera van Samsung altijd in een hoesje zitten, je weet het maat nooit toch?
  • Natuurlijk je zoom. Ik heb een camera van Samsung en die 18x optische zoom. Nu wilde ik toch wel iets meer en dat is nu 30 x optische zoom geworden. Ik ben dit zo gewend geraakt met onze Nikon camera, dat je echt niet meer minder wil.
  • De bediening moet makkelijk zijn. Ik heb een hekel om beschrijvingen te lezen, dus ik pluis het eerst allemaal uit en begin dan te lezen als ik echt niet meer weet.

 

 

 

 

  • Veel instellingen! Ik ben dol op instellingen en dat je er dus heel veel mee kan.
  • Een batterij die lang mee kan gaan, tenslotte ben je aan het filmen en dan zou het knap lullig zijn als je batterij ineens leeg is. OOPS!
  • WIFI! Zo vet! Ik heb die al op mijn Samsung camera, en is zo makkelijk. Als je iets gefilmd hebt, of foto’s gemaakt heb, kan je het direct delen. Zo raak je niks kwijt, want het is al weg gestuurd door jou. Ook een mooie actie is dus alles naar je mobiele telefoon overzetten en van daaruit kan je het verder delen.
  • De lens! Zo belangrijk. Je wilt toch dat jouw foto’s en filmpjes scherp zijn?
  • Ohh en FULL HD natuurlijk. Zo’n belangrijke optie!

 

En na lang zoeken? heb ik er 1 gevonden. Ik ben gaan vergelijken natuurlijk, dat doe ik namelijk met alles. Ik kijk naar de +punten en de-punten en de recensies. En de recensies zijn echt niet altijd positief, maar dat kan ook niet, want we kijken allemaal anders tegen dingen en producten aan.

Dus om te zien wat er bij mij past heb ik besloten om voor een Sony Cybershot te gaan en omdat je weer kan kiezen uit meerdere kleuren ben ik toch weer voor wit gegaan. I deze camera en vanavond komt hij al binnen. Daar kan je voor kiezen, tenminste ik wel. Ik ben ooit bij bol.com een overeenkomst aangegaan dat ik dus altijd kan kiezen wanneer iets bezorgd wordt en zonder verzendkosten, en dat scheelt heel veel kan ik je vertellen.

En nu wil ik jou de camera laten zien..hij is mooi!

 

Vind je de camera mooi? Ik kan bijna niet wachten totdat ik hem binnen heb en dan gaan we eens aan de slag om alles uit te proberen, want het moet wel werken natuurlijk als we op vakantie gaan.

OHH, heb ik al gezegd dat ik er ook foto’s mee kan nemen? 

 

Mylittleperfectworld with 

 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update