Jouw zesde zintuig


Spirituele journey / vrijdag, september 23rd, 2016

Je weet wat je zintuigen zijn? Dat is je smaak, je reuk, en je zien, horen en voelen.  Maar dan hebben we die 6e toch nog? Juist! Dat is jouw intuïtie. Iedereen heeft het.

Soms krijg je van die ingevingen, of verbeeldingen. En dan denk je “ach, dat is niks of het is toeval”.

ik geloof al niet in toeval, want alles heeft een reden, welke deze ook mag zijn. En soms weet ik de reden (ook nog) niet. Soms komt die wel, en soms ook niet. In het begin bleef ik er maar over nadenken, maar dat heb ik losgelaten, want het hielp mij niet verder.

Ik ben in Rotterdam geboren, en wij woonde toen in een deel van Rotterdam wat toendertijd gebombardeerd was. Ik was, toen ik dit mee maakte ongeveer 5 jaar.  Ik moest naar het toilet, het was nacht. Mijn zusje moest ook en die mocht eerst ( de jongste he?) Ik stond op de overloop en ik hoorde voetstappen op de trappen. Ik weet nog dat ik bang werd, maar bedacht me ook weer gelijkertijd dat het misschien onze onderbuurvrouw wel kon zijn. Ik heb het de volgende morgen wel direct gevraagd aan haar, en nee, zij was het niet. Zij sliep. En toen wist ik, ik ben anders. Ik ben echt anders. Maar ik wist ook dat ik dit niet kon vertellen tegen mijn ouders, want die zouden mij niet geloven. En kinderen fantaseren toch? NOT!

Ik heb meerdere dingen gehad zoals dit. Maar je groeit op en het zal wel inderdaad. Of, dit kan niet, of, ik heb het mij verbeeld. Niks van dit alles dus. Weet ik nu!

Ik heb heel vaak mijn intuïtie genegeerd. En achteraf dacht ik ” zie je wel”! En nu? Ik luister er altijd naar, het heeft gelijk.

Als ik ging verhuizen lette ik op mijn gevoel. Voelt het goed? nee? dan neem ik het huis niet. Met mensen net zo. Ik kijk altijd iemand aan in de ogen. Ik kan die ogen lezen. Als iemand steeds weg kijkt dan voor mijn gevoel klopt het niet.

Tegenwoordig leren er veel meer mensen met hun intuïtie om te gaan. Ze gaan betere keuzes maken.

Luister naar je onderbuikgevoel, of die kleine stemmetjes in je achterhoofd. Het heeft echt gelijk! Je mag het wel negeren hoor, maar het zal terugkomen, en dan denk je, had ik maar geluisterd naar mezelf.

Dingen als telepathie en intuïtie omschrijven voor een groot deel waar het zesde zintuig om gaat. Bijvoorbeeld iets weten op afstand, of weten dat er iets gaat gebeuren.

Als ik wel eens een gesprek met iemand hebt dan kan er bijvoorbeeld van alles door mij heen gaan. Of ik zie iemand op een afstand en bam! Er word me weer wat toegefluisterd. Maar kan ik er iets mee? Nee, misschien nu niet, misschien nooit. Maar ik krijg het wel binnen. En soms zijn het geen leuke dingen. En daar moet ik dan weer mee dealen.

Wanneer weet jij nou dat je zesde zintuig werkt?

Een bepaalde indruk van iets hebben, of een plotseling weten of ingeving, een beklemmend gevoel krijgen, of een beeld of visioen. Ook helder zien, helder weten, helder horen en helder voelen zijn buitenzintuiglijke waarnemingen. Ze zijn een teken dat het zesde zintuig werkt.

Wanneer men het zesde zintuig wil ontwikkelen moet men in de eerste plaats:

  • Open en ontvankelijk zijn!
  • Zorgen voor zuivere positieve gedachten!
  • Kalm en rustig reageren en niets forceren!
  • Alles rustig op zijn beloop laten!
  • Geloven in de eigenschappen en talenten!
  • Zeker niet twijfelen!
  • Open staan voor intuïtie!
  • Niet oordelen over anderen!
  • Assertief zijn!

 

 

 

 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update