Let’s go Sicilia

 

 

Sicily ( Italian: Sicilia) is an Italian island in the Mediterranean Sea and from mainland Italy ( Calabria ) separated by only three -kilometer-wide Strait of Messina ( Stretto di Messina) . The island , together with the Aeolian or Lipari Islands , the Egadi archipelago and some other islands of the same name ” regione ” , covers an area of 25 708 km2 ( Netherlands : 40 844 km2 ) , and is the largest island in the Mediterranean and around as big as Belgium .

 

 

Tijdens onze vakantie naar Sicilië zal ik een dagboek bij te houden.

Ik wil iedereen laten zien hoe mooi Italië is. Hoe mooi Sicilia is.

Toen ik een klein meisje was, gingen we altijd op vakantie naar Italië. Elk jaarweer! Dat was de beste vakantie’s die ik ooit in mijn jeugd had. We gingen altijd naar het Comomeer. Maar de meest populaire plek is toch wel het Gardameer. Wij zijn er nooit geweest, want Como was voor ons.

We gingen ook met de (Ibiza)bus. Je kent ze wel , je ziet ze nu meer en meer

 

Como is een middelgrote stad in de regio Lombardije op het Comomeer. Como is de grootste en belangrijkste plaats op dit prachtige meer. Como ligt op de grens met Zwitserland en is bijna samen gegroeid met de Zwitserse stad Chiasso.

Como heeft een lange en bewogen geschiedenis. De stad bestond al in de tijd van de Romeinen. Hieruit bleek een fatsoenlijke stadsmuur gebouwd rond Como om de stad te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. In de stad zijn er nog grote delen van de oude muur terug te vinden. Binnen de stadsmuren van Como is het historische centrum van de stad te vinden en dit is  voor het grootste deel autovrij.

 

De hoofdstructuur van de stad is de Dom van Como.

Voorheen was de stad beroemd voor zijn zijde-industrie. De zijden museum herinnert aan deze periode. Als u op vakantie ben aan het Comomeer kunt u een bezoek aan deze stad niet overslaan.

We gingen ook naar Bellagio, Menagio en Tremezzo.
Bellagio is een mooi populaire dorp aan de oever van het Comomeer. Het dorp is vooral populair bij de toeristen, want het is een van de plaatsen met een aankomst van de veerboot die vertrekt vanaf Menaggio.

 

Menaggio ligt in de Italiaanse regio Lombardije aan het prachtige Comomeer. Het dorp Menaggio is de plaats waar de rivier tegen de Sanagra stroomt.

 

Tremezzo is een klein dorpje aan het Comomeer in de provincie Como in de regio Lombardije. Het is een klein dorpje waar ongeveer 1.400 mensen wonen. De stad lang een eigen gemeente is geweest, maar heeft sinds 2014 de gemeente Tremezinna als gemeente.

 

 

 

Je moet echt een keer naar Como op vakantie. Wandelen over de brug waar het soms vol staat met water. Het is normaal dat het water daar hoog staat. En dan krijg je natte voeten.  We gingen de bergen in en waar wij onze namen schreven op een zeer grote steen. Nog steeds de hoop dat het er nog ligt. Ik moet een keer terug gaan om te zien of de steen er nog ligt. Ik kan urenlang schrijven over onze vakantie’s naar Como,  Mooie herinneringen heb ik aan die vakantie’s

 

En nu? Nu gaan we naar Sicilië. We gaan met 21 personen. Dat is geweldig. Veel dansen, veel ete! Ijs!! Veel gelato’s. Pizza, fruit enzovoort. De prachtige zee en plekken om te gaan bekijken. In dit blog neem ik je mee

Andare con me a Sisicila

 

Mylittleperfectworld with 

 


 

 

 

2
I ♥ to have comments

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MylittleperfectworldMarco En Melissa Pala Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
Marco En Melissa Pala
Gast

Prachtige eiland. Wij gaan altijd naar Sardinie. …is ook zo prachtig.
Groetjes Me, Myself & Crazyness