Mademoiselle Lenormand kaarten


Spirituele journey / woensdag, april 19th, 2017

 

Afgelopen zaterdag ben ik weer een cursus gaan doen bij Chantal. We zijn deze keer met Lenormand kaarten  gaan oefenen. Enorm leerzaam. Ik deed dit jaren geleden al, en ook weer mee gestopt omdat ik toch weer iets anders wilde.

Ik ben toen een forum op gaan richten met vrouwen die zwanger wilde worden, of zwanger waren. Ze konden aanvragen doen en ik pendelde dan hun antwoorden. Dit heb ik jaren gedaan en met veel plezier. Ik had er echt een dagtaak aan en ik veel schriften had vol geschreven.

Wie was Mlle Lenormand? 

De reputatie van Marie Anne Adelaïde Lenormand is de hele wereld over gegaan en dat vooral door het kaartspel dat naar haar vernoemd is. Men neemt aan dat de richtlijnen voor het ontwerp van deze kaarten door haar zijn aangegeven.

Mademoiselle Lenormand komt op 27 mei 1772 in het Franse Alençon ter wereld, als dochter van de welgestelde lakenhandelaar Jean Louis Lenormand en diens echtgenote Marie Anne Gilbert. Als kind komen haar paranormale vermogens reeds te voorschijn en het is bekend dat zij frappante voorspellingen heeft gedaan aan de kloosterzusters van de kostschool waar zij verbleef, die ook uitgekomen zijn.

Mlle Lenormand en Napoleon

Na het overlijden van vader Lenormand, verhuist het gezin naar Parijs. Mlle Lenormand wordt ingewijd in de geheimen van het kaartleggen uit de oude Franse traditie en begint, samen met een andere helderziende, Madame Gilbert, een Salon waar mensen hun toekomst kunnen laten voorspellen door middel van kaarten en andere technieken als astrologie.

Mlle Lenormand wordt vooral beroemd nadat zij in de betere kringen waarin zij verkeert wordt voorgesteld aan Joséphine de Beauharnais, die op dat moment gehuwd is met een jonge officier, Napoleon Bonaparte.

 

Voorspellingen komen uit

Mlle Lenormand en Napoleon

Wanneer Mlle Lenormand aan Joséphine de Beauharnais voorspelt dat zij en Napoleon Bonaparte ééns de troon zullen bestijgen, schatert Napoleon het uit. Maar wanneer ook deze voorspelling uitkomt, is de naam van Mlle Lenormand gemaakt. Haar Salon De Sybille van de Faubourg Saint Germain aan de Rue de Tournon in Parijs is vanaf dan druk bezocht door ieder die zijn of haar toekomst en lot wil kennen. Mlle Lenormand wordt regelmatig door het Hof geraadpleegd, wanneer er belangrijke beslissingen te nemen zijn.

Kaartleggen verboden

Nadat Napoleon verbannen wordt, volgt een periode waarin het geven van consulten door kaartlegsters verboden wordt. Mlle Lenormand laat zich daarom inschrijven als boekhandelaarster en geeft boeken uit over haar verschillende werkmethoden en haar ervaringen met de keizerin Joséphine.

Ze reist naar België om de toekomst te voorspellen aan de Prins van Oranje. Na haar verblijf in Brussel keert ze terug naar Parijs, waar zij op 71-jarige leeftijd op 25 juni 1843 overlijdt.

Bron


Nu trek ik voor mezelf en mijn vriendinnen elke dag de dagkaarten. Nu ben ik een idee;  zouden jullie het ook leuk vinden als ik, voor diegene die zich aanmeld om ook een dagkaartje te krijgen? Mij lijkt het in ieder geval heel erg leuk om te doen. Ik maak dan een aparte pagina aan met de antwoorden voor diegene die een kaartje wilde hebben. Ik ga beginnen met een dagkaart, en gaat dit goed, dan wil ik met 3 kaarten gaan werken. Ik doe dat al, maar hier nog niet gedaan.

Hoe ga ik dit doen?

Ik concentreer me op jou, die een kaartje aan heeft gevraagd en daarop schud ik de kaarten. Ik weet altijd precies wanneer ik moet stoppen met schudden. Eenmaal de kaart getrokken zal ik een foto maken en de uitslag erbij zetten. Ik zou het wel fijn vinden om een reactie te krijgen.

Laat het mij weten of het jou leuk lijkt. Voor mij is het ook een mooie oefening waar ik mee door wil gaan.

                                                          ♥♥♥

©mylittleperfectworld

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update