Wat te doen als jij een Build-up hebt en wat is het eigenlijk?

Als je veel resten van haarproducten en mineralen uit hard water in je haar hebt, kan het daar droog, broos en futloos van worden. Teveel stylingsproducten kan ook al teveel zijn op den duur.

Een Build-up kan je herkennen aan een vette laag op je haren, je krullen zakken sneller uit, de producten blijven niet meer “plakken”. Dat is heel erg vervelend en je gaat je weer onzeker voelen en denk..”ok en nu ren ik naar de kapper want ik ben het zat”!

STOP! niet doen natuurlijk he? Dit is allemaal te verhelpen hoor.

Er kunnen een paar dingen dit veroorzaken:
• Stop aub met shampoo!
• Geen siliconen meer gebruiken
• Er zou deeltjes van je wax of andere stylingsproduct tussen je schubben gaan zitten.
• Langzaam aan heeft je haar zoveel stylingsresten of silicone opgebouwd.

Natuurlijk kan je het met een shampoo er weer uit wassen, maar waarom niet je haar wassen met iets natuurlijks? Bijvoorbeeld met maar twee eenvoudige ingrediënten. Het verwijdert de natuurlijke haarspoeling niet alleen de restjes van styling producten, en het maakt je haar ook nog zacht en glanzend.

4 simpele recepten om uit te proberen, met ingrediënten die je zeker wel al in je keuken hebt.

 

 

 

 

 

Gebruik azijn om de restjes uit je haar te verwijderen. Het brengt zelfs de pH van je haar in balans, maakt jouw haar schubben glad en zorgt dat je haar zacht aanvoelt. Gebruik geen azijn als jij je haar hebt geverfd want de kleur kan verschieten of uitlopen.

Gebruik dit om je haar te herstellen/verzorgen:

  • 1 tot 2 eetlepels azijn
  • 240 ml koud water
  • Een fles(je) om de spoeling in te doen
  • Je kunt appelazijn of witte azijn gebruiken

Doe alles samen in een flesje en meg alles goed door elkaar. Schud het flesje goed zodat alles goed door elkaar is gemengd. Het is misschien wel fijn om wat etherische olie erin te doen. Ach, ik ben nu eenmaal dol op etherische olie 🙂 Doe dan 5 tot 10 druppels bij de azijn en het water, en schud vervolgens alles nog een keer goed door.  Azijn is nu niet echt mijn favo-geur dus het zal wat verbloemen door die heerlijke olie.

Hier wat oliën die goed voor jouw haar zijn in welke omstandigheden dan ook:

  • Heb jij droog haar? neem dan de volgende soorten olie: peppermint, mirre en lavendel.
  • Heb jij normaal haar? neem dan de volgende soorten olie: lavendel, kamille en salie.
  • Heb jij vet haar? neem dan de volgende olie: patchouli, citroengras, lavendel basilicum, lavendel, rozemarijn, ylang ylang en groene thee.

 

 

 

 

 

Begin eerst je haar te wassen met een goeie CG shampoo of een goeie CG conditioner. Kijk in de lijst wat er allemaal is. Als je eenmaal je haar gewassen hebt dan, giet dan de azijn met je favo-olie over je haren. Natuurlijk wel met je ogen dicht en je hoofd naar achteren dames.

Probeer gelijkertijd je hoofd te masseren terwijl jij langzaam dat goedje over je haar giet. Het zou kunnen gaan schuimen, maar! dat is normaal, want zo wordt alles nog eens extra schoon. Het zal alle resten die het in jouw haar had verzameld allemaal weg laten spoelen.

Als je durft? spoel je haren dan verder met koud waterrrrrrr, want, zoals je weet, sluiten jouw haarschubben weer door het koude water. En de geur? Zeker die van de azijn zal weg zijn als je haar eenmaal droog is.

Laat je mij weten of het gelukt is?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update