Na al veel gelezen te hebben over de GC methode, zijn er natuurlijk ook veel tips en trucs. Die kan je toepassen als die voor jou van toepassing zijn. Voor mij dus wel en ja, het werkt wel heel erg goed. Ik ben ondertussen wel iets langer bezig met mijn haren maar het resultaat is er dan ook wel naar.

Alle krullen verschillen, dus de methode is dan ook voor iedereen verschillend. De technieken zijn toepasbaar op alle haartypes, maar het wil niet zeggen dat het ook voor jouw haar werkt. Probeer het uit en dan weet je of het ook voor jou werkt.

 

Wat is Scrunch / Scrunchen
Scrunchen is een beweging die je maakt met je handen, als je je haar van onder naar boven schept, terwijl je zachtjes in je haar knijpt. Deze beweging kun je gebruiken als je een haarproduct in je haar aanbrengt.

Wat is Squish te Condish?

Na het wassen van je haar, doe jij je hoofd dan naar beneden. Zorg ervoor dat je haar drijfnat is.
Breng voldoende conditioner aan in je haar zodat je haar als zeewier aanvoelt. Verdeel het door je haar, zodat het product gelijkmatig wordt verdeeld.
Als je begint te spoelen, verzamel het water en de conditioner die uit je haar komt in handen. Plop dat weer terug in je krullen. Blijf dit herhalen totdat je haar niet meer vochtig is.

Wat is Rake ‘n Shake
De Rake and Shake is bedacht door Ouidad the curl experts. Eigenlijk is het heel erg simpel. Na het aanbrengen van je leave-in conditioner verdeel je je haar in delen. Laat je handen door je haren glijden, pak een streng haar en ga ermee schudden. Doe dat met al jouw haar. Door het schudden van jouw plukken haar, raakt het vanzelf in model.

Wat is Raking vs. Shingling method
De Shingling method lijkt erg op de Rake&Shake method. De shingling methode wordt gebruikt om krullen goed te definiëren en om frizz te voorkomen. Je pakt steeds een krul en die laat je vervolgens los. Zorg ervoor dat jij weet welke producten goed is voor jou haar. Heb je het eenmaal gevonden? Dan krijg jij gedefinieerde krullen, meer volume en minder klitten. Met deze techniek ben je wel heel erg lang bezig, maar dan heb je wel een mooi koppie met haar.

 

 

Wat is Praying hands  
Als je deze toepassing toepast heb je minder frizz en zachtere krullen. Wie wil dat niet? Ik wel!
Met deze methode, in plaats van het product in je haar te harken, wrijf je nu het product tussen je handpalmen, en met behulp van Praying hands, laat jij het product vanaf je hoofdhuid tot de puntjes samensmelten.

 

 

Wat is Super Soaker Method
De Super Soaker Method gebruik je in combinatie met een leave-in conditioner en dit doe je meestal als je klaar ben met douchen.
Was je haar eventueel en doe er een conditioner in. Spoel het uit, of je laat er nog een beetje in zitten. Dus spoel niet alles uit je haren. Eenmaal uit de douche, breng dan een leave-in conditioner in je haar. Eenmaal dat gedaan te hebben, doe ik er of een mousse in, of een crème. Als laatste doe ik altijd een gel gebruiken. Als alles erin zit, ga dan boven de wasbak “hangen” en maak je handen goed nat en scrunch dan alles nog eens goed door. Scrunch alle overtollig water uit je haren, en plop of scrunch dan je haren met een haarhandoek.

€ 1,34

Wat is Scrunch Out the Crunch (SOTC)
Als je gel gebruikt net als ik en je haar is eenmaal opgedroogd, heb je vaak een een ‘gel cast’. En een gel cast zijn harde krullen, en die had ik dus ook altijd en vond het verschrikkelijk, dus gebruikte daarna nooit geen gel meer. Tot nu! Omdat ik nu weet wat ik ermee kan doen. ik kan niet meer zonder mijn gel. (Action)

Als je haar helemaal droog is, scrunch dan je haren heel voorzichtig. Dat betekend dus dat je zachtjes in je haar gaat knijpen. Ik doe soms nog wat water op mijn handen, soms pak ik er nog een krullen crème bij of wat olie.

 

€ 0,89

 

Volume creëren? Dan je haar Ploppen 
Plop je haar in een katoenen doek, luier? een  T-shirt,  en hang ondersteboven doe je haar in die doek/T-shirt en plop je haren. Ik gebruik die van de Action.
Ik doe het als ik alle producten in mijn haren heb gedaan. Vaak slaap ik ermee en dan de volgende morgen heb ik me toch een mooie kop met krullen. Mijn haar is wel hard door de gel natuurlijk, maar die scrunch ik eruit door mijn handen vochtig te maken,  mengen met wat olie en zachtjes in mijn krullen knijpen.

 

 

Een diffuser gebruiken. Ik heb er ook 1, maar gebruik het amper. Mijn haren worden er toch droog van en gaat pluizen, dus ik laat mijn haren altijd aan de lucht drogen. Wil jij nu wel diffusen? Daar zijn verschillende methodes voor tegenwoordig. Als ik naar mijn vriendin gaat die kapster is,dan wilt ze zo graag mijn haren föhnen, en ik heb idd meer volume, maar ook pluis! maar ach, ze vind het zo leuk om te doen en kan ze van genieten, ik met mijn koppie ondersteboven en zij duw mijn haren in zo’n diffuser en drogen maar, en zo gaat ze heel mijn krullenkoppie langs. En niet te warm, want het coole van de föhn vind ik dan weer wel lekker.

Als jij je haar wilt mooi houden, met krullen, een mooie wave of slag? je moet er iets voor doen, maar dan heb je wel een mooie koppie met haar. En als je de bijbehorende producten gebruikt? dan kan er niks meer mis  gaan.

Ik ben superblij met mijn krullen, ik heb ze al sinds ik mij kan herinneren. Ik heb ook een tijd gehad dat ik superkort haar had en toen waren ze weg natuurlijk. Maar ze zijn weer terug! En hoe!. Ik heb verschillende krullen. Ik heb onderaan pijpenkrullen, wat ik vroeger heel veel had. Ik heb slag en spiraal, dus hou dat maar eens goed dan 😉 Maar, ook ik ben op de goeie weg gelukkig..

Good luck girly’s

 

Credits go to:
WikiHow
Ouidad the curl experts

 

 

Mylittleperfectworld with 

 

 

 

 

Spread the love

8
I ♥ to have comments

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ElineMiekeIlona IzabellaSandy - Passion 2 CreateMylittleperfectworld Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
Eline
Gast

Ik heb zelf stijl haar, maar het lijkt me ontzettend leuk om eens krullen te hebben. Mijn haar is soms zo “plat”, waardoor ik verlang naar wat meer volume.

Mieke
Gast

Ploppen moet ik eens proberen. 🙂 Nooit geweten dat er zo veel technieken en termen zijn!

Ilona Izabella
Gast

Ik heb zelf heel erg stijl haar. Soms maak ik krullen, maar alleen als ik zin en tijd heb. Vaak met mijn Krul- of Stijltang of met mijn Carmen Set. Maar meestal heb ik ook de pech dat het snel uitzakt.

Sandy - Passion 2 Create
Gast

Hier staan veel tips bij die ik nog niet ken. Wil graag eens wat meer krul maar bij mij zakt het binnen no-time weer uit, haha.

Melissa
Gast

Het lijkt mij echt vervelend om krullen te hebben. Als ik de verhalen van beste vriendin soms hoor.

LHOÉnl
Gast

Heb zelf slag en herken inderdaad een paar dingetjes van je topic. Omdat mijn haar niet echt krult, maar een beetje golft is niet alles van mij op toepassing, maaar nog steeds leuk artikel. Keep it up!