The GirlyCurl methode | Tips & Trucs voor jouw krullen |


We love hair / dinsdag, november 28th, 2017

 

Na al veel gelezen te hebben over de GC methode zijn er natuurlijk ook veel tips en trucs. Die kan je toepassen als die voor jou van toepassing zijn. Voor mij dus wel en ja, het werkt wel heel erg goed. Ik ben ondertussen wel iets langer bezig met mijn haren maar het resultaat is er dan ook wel naar.

Alle krullen verschillen, dus de methode is dan ook voor iedereen verschillend. De technieken zijn toepasbaar op alle haartypes, maar het wil niet zeggen dat het ook voor jouw haar werkt. Probeer het uit en dan weet je of het ook voor jou werkt.

  1. Scrunch / Scrunchen
    Scrunchen is een beweging die je maakt met je handen, als je je haar van onder naar boven schept, terwijl je zachtjes in je haar knijpt. Deze beweging kun je gebruiken als je een haarproduct in je haar aanbrengt. Voor een filmpje van deze beweging, zie “Scrunch Out the Crunch”.
  2. Squish to Condish
    Squish to Condish is een methode die je gebruikt tijdens het aanbrengen van conditioner in de douche. Na het (co)wassen van je haar, doe je je hoofd voorover. Zorg dat je haar echt druipnat is. Breng voldoende conditioner aan zodat je haar als glad zeewier aanvoelt. Verdeel goed door je haar. Als je gaat uitspoelen, vang je het water en de conditioner die uit je haar loopt op in je handen. Dit scrunch je weer terug in je haar. Blijf dit doen tot je haar niet meer drupt.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Rake ’n Shake
Na het aanbrengen van een leave in conditioner verdeel je je haar in secties. Dan breng je per sectie je styling product (gel of mousse) aan. Dit product verdeel je door je haar door je vingers tot een hark (‘rake’) te vormen en zo een aantal keer door de sectie van je haar te kammen. Als het goed verdeeld is, hark je nog een laatste keer door je haar en als je vingers aan het einde van de pluk haar zijn, schud je de pluk haar zodat er krullen ontstaan. Door je vingers tot een hark te vormen, vorm je plukken en dit zorgt voor ‘clumping’. Door het schudden breng je de krullen terug en zorg je voor kruldefinitie. Als je tussentijds merkt dat je haar ergens al opdroogt, spray je er wat water op.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Raking vs. Shingling method
De Shingling method lijkt erg op de Rake&Shake method. Bij de Shingling method ga je krul voor krul te werk, in plaats van pluk voor pluk. In onderstaand filmpje worden beide methoden uitgelegd en zie je tevens wat de verschillen zijn.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

 

Praying hands  
Bij deze methode verdeel je je styling product niet door het door je haar te harken, maar door het met je handpalmen tegen elkaar door je haar te wrijven, van je hoofdhuid tot de puntjes.

 

 

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Super Soaker Method
Deze methode lijkt veel op de Squish to Condish techniek omdat je ook hierbij water gebruikt om ‘clumps’ te creëren. De Squish to Condish methode gebruik je tijdens het aanbrengen van conditioner in de douche. De Super Soaker Method gebruik je in combinatie met leave in conditioner en dit doe je meestal buiten de douche boven een wasbak.

(Co)was en condition je haar en breng leave in conditioner en/of curl cream aan. Kam of borstel je haar (gebruik een geschikte kam/borstel). Borstel van de hoofdhuid af. Laat je handen vollopen met water en scrunch dit voorzichtig in je haar. Herhaal tot je haar is doorweekt. Scrunch overtollig water eruit, scunch er gel in en plop of scrunch met (geschikte) handdoek.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

 

 

Smasters Technique

Het idee van de techniek is dat je je haarproduct(en) in twee delen aanbrengt: het eerste deel als je haar nat is na het douchen en het tweede deel als je haar voor ongeveer 50% is opgedroogd. De meesten brengen eerst een leave in conditioner en/of cream aan PLUS een beetje gel en de rest van de gel als het haar voor ongeveer 50% droog is. De ‘gel cast’ vermindert hierdoor. Je kunt er ook voor kiezen om eerst alleen de leave in conditioner en/of cream aan te brengen, en de gel pas als je haar voor ongeveer 50% droog is. Als je je product voor de tweede keer aanbrengt, maak je je handen nat. Scrunch het product voorzichtig in je haar, zodat je geen ‘clumps’ losmaakt.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Scrunch Out the Crunch (SOTC)
Als je gel gebruikt en je haar is opgedroogd, heb je meestal een ‘gel cast’ (‘crunch’, harde gel krullen). Deze ‘cast’ helpt je krullen om hun vorm te behouden en is niet erg. Als je haar VOLLEDIG (niet eerder) is opgedroogd kun je deze ‘cast’ verwijderen door het eruit te scrunchen: Scrunch Out the Crunch. Sommigen gebruiken tijdens het SOTC-en geen product, anderen doen een beetje leave in conditioner of olie op hun handen en scrunchen dan de ‘crunch’ uit hun haar. Sommigen SOTC-en niet met hun blote handen, maar met een T-shirt of microvezel doek.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Ploppen =  Volume
Ploppen is het drogen van je haar in een katoenen doek (bijvoorbeeld een T-shirt) of een microvezel doek. Je laat je haar ondersteboven op de doek zakken en wikkelt de doek dan om je hoofd heen. Hoe lang je moet ploppen verschilt voor iedereen, dat is een kwestie van uitproberen. Sommige mensen ploppen twee keer; na het aanbrengen van hun leave in conditioner ploppen ze voor de eerste eer, dan brengen ze gel aan en dan ploppen ze nog een tweede keer.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

Clipping
Met behulp van clipjes (duckbill clips, klemmetjes, enzovoorts) kun je meer volume bovenop je hoofd (bij je haaraanzet / roots) creëren. Meestal worden duckbill clips gebruikt. Je kunt ze ook gebruiken om een wat lossere krul te creëren door de clipjes onderaan je haar te bevestigen. Je doet de clips in je haar nadat je je haarproducten hebt gebruikt en je haar nog nat is. Je kan je haar diffusen terwijl je clips in je haar hebt, of je laat het aan de lucht drogen. Er zijn verschillende manieren waarop je de clips kunt aanbrengen, zoals te zien is in het filmpje.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

De clipjes kan je halen bij o.a het Kruidvat

Diffusen
Als je je haar droog wil föhnen, kun je het beste een diffuser gebruiken. Je kunt op verschillende manier diffusen. Voor meer volume wordt meestal geföhnd terwijl je je hoofd voorover buigt. Je laat je haar in de diffuser rusten en duwt de diffuser dan tegen je hoofdhuid aan. Je kan natuurlijk ook gewoon rechtop blijven staan en je kan je haar ook diffusen terwijl je het gewoon laat hangen in plaats van het tegen je hoofd aan te duwen. Wat je ook doet; zet je föhn niet te heet. Pas als je je haar in de diffuser hebt geplaatst, zet je de diffuser aan. Je beweegt de diffuser dan niet meer. Als je dat deel van je haar voldoende hebt geföhnd, zet je de föhn uit en haalt dan pas de diffuser weg. Je zet de diffuser pas weer aan als je het volgende deel van je haar in de diffuser hebt geplaatst. Je kunt het diffusen combineren met clipping.

Zie hier via het filmpje hoe jij dit kan toepassen

 

Zoals je ziet zijn er heel veel methodes om toe te passen. Zoals het haar föhnen? dat zal ik niet zo snel doen, mijn haar word hier echt te droog van. Ik laat het vaker zo aan de lucht drogen, mijn haar likes that very much 😉

Als jij je haar wilt mooi houden, met krullen, een mooie wave of slag? je moet er iets voor doen, maar dan heb je wel een mooie kop met haar. En als je de bijbehorende producten gebruikt? dan kan er niks meer mis  gaan.

Ik ben superblij met mijn krullen, ik heb ze al sinds ik mij kan herinneren. Ik heb ook een tijd gehad dat ik superkort haar had en toen waren ze weg natuurlijk. Maar ze zijn weer terug! En hoe. Ik heb verschillende krullen. Ik heb onderaan pijpenkrullen, wat ik vroeger heel veel had. Ik heb slag en spiraal, dus hou dat maar eens goed dan 😉 Maar, ook ik ben op de goeie weg gelukkig..

Good luck girly’s

 

Lees hier de producten voor jouw mooie bos krullen en gezond haar

 

 

 

 

8
I ♥ to have comments

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ElineMiekeIlona IzabellaSandy - Passion 2 CreateMylittleperfectworld Recent comment authors
  Subscribe  
Nieuwste Oudste Meest gestemd
Update
Eline
Gast

Ik heb zelf stijl haar, maar het lijkt me ontzettend leuk om eens krullen te hebben. Mijn haar is soms zo “plat”, waardoor ik verlang naar wat meer volume.

Mieke
Gast

Ploppen moet ik eens proberen. 🙂 Nooit geweten dat er zo veel technieken en termen zijn!

Ilona Izabella
Gast

Ik heb zelf heel erg stijl haar. Soms maak ik krullen, maar alleen als ik zin en tijd heb. Vaak met mijn Krul- of Stijltang of met mijn Carmen Set. Maar meestal heb ik ook de pech dat het snel uitzakt.

Sandy - Passion 2 Create
Gast

Hier staan veel tips bij die ik nog niet ken. Wil graag eens wat meer krul maar bij mij zakt het binnen no-time weer uit, haha.

Melissa
Gast

Het lijkt mij echt vervelend om krullen te hebben. Als ik de verhalen van beste vriendin soms hoor.

LHOÉnl
Gast

Heb zelf slag en herken inderdaad een paar dingetjes van je topic. Omdat mijn haar niet echt krult, maar een beetje golft is niet alles van mij op toepassing, maaar nog steeds leuk artikel. Keep it up!