Trapani, Agriturismo Pizzolungo, Dat is het plaatsje waar we naar toe gaan.

 

In het Noordwesten van Sicily, direct naast  Trapani, zijn zeker een aantal goeie agriturismo’s voor een geweldig verblijfin dit rustige gedeelte met prachtige landschappen. De vakantie’s op de boerderijen in Trapani zijn gelocaliseerd en hebben meestal wel een zwembad. De boerderijen liggen altijd wel op een rustige locatie, waar geen stress te bekennen is. En dat wat je niet wilt tijdens jouw vakantie. De omgeving is vaak adembenemend.  Op doe boerderijen waar jij logeer is er altijd werk, ze verbouwen de sla, de olijven etc.

 

 

Vanaf Trapani kan je naar veel prachtoge locatie’s om een excursie te gaan doen. Er zijn mooie plaatsen en parken en natuurlijk de geweldige stranden.

Het meest populair in deze omgeving is: • Trapani • Marsala • Favignana island off the coast of Trapani • San Vito Lo Capo (seaside ) • Scopello• Castellammare del Golfo• Palermo , capital of Sicily

 

Dove si mangia bene a Trapani?
(Waar kan je eten in Trapani? ).

Trapani heeft een rijke eet- en drinkgelegenheden-cultuur en de typische Trapanese specialiteiten zoals een dergelijke viscouscous, pesto alla Trapanese en busiate Trap Anesi zijn populair in heel Italië. Het is daarom niet verwonderlijk dat Trapani zeer goede (vis) restaurants bezit. In het centrum van Trapani moet je niet te lang zoeken voor een goed restaurant. Prijzen variëren van een goede pizza voor € 5,- tot dineren in exclusieve restaurants met prijzen vanaf € 15,- voor een maaltijd.

San Vito Lo Capo

Het levendige resort San Vito Lo Capo is ongeveer 40 km van Trapani vandaag, per auto of bus, en binnen handbereik van Trapani. De stranden hier zijn erg mooi en de zee is emerald groen. Het is vaak geciteerd als een van de mooiste stranden van Italië. Een echt tropisch paradijs met palmbomen. Je merkt dat je bijna op een Caribische eiland zit. Je kan een mooie wandeling maken langs de mooie promenade. De gezellige stad is grotendeels afgesloten voor het verkeer en er zijn een verscheidenheid van boetieks, restaurants, pizzeria’s, cafes en een kleine jachthaven.

 

Zingaro

Zingaro is een prachtig natuurreservaat, gelegen langs de kust ongeveer 25 km vanaf Trapani naar het Oosten, tussen San Vito Lo Capo en het dorp Scopello. Het reservaat beslaat ongeveer 1600 hectare en ligt rond het Monte Speziale. In de reserve is het toegestaan om te trekken langs de kust en om enkele mooie grotten te bezoeken. Zingaro is een prachtig ongerept natuurgebied met prachtige flora en fauna waar jij kunt gaan wandelen en zwemmen. Toegang tot Zingaro kost € 3, – tot 10 jaar en ben je 65 jaar dan is de inkom gratis.

 

 

Le Saline di Trapani en Paceco beslaat een gebied van bijna 1000 hectare en is nu een reserve beheerd sinds 1995 door het WWF Italië. Le Saline is een van de paar wetlands in West-Sicilië. Sinds de 12e eeuw, is hier zeer hoogwaardig zout gewonnen. Zelfs Scandinaviërs komen hier zout halen voor het storten van hun vis.

 

 

Scopello beach

De kleine baai van de faraglioni (zee stacks) is het bekendste gebied van Scopello. Het kleine strand omgeven door rotsachtige wanden is zeer aanwezig door de imposante stapels dat uit de zee herrijst. Het is ook een fascinerende herinnering aan de sterke link met de zee van de nabijgelegen vissersdorp.

Erice

Erice is een prachtige middeleeuwse vestingstad met een rijke geschiedenis. De stad ligt op een heuveltop op een hoogte van 751 meter en in de buurt van Trapani en vanuit daar kan je met de kabelbaan. Vanaf Erice heb je een spectaculair uitzicht op Trapani en de Egadische eilanden voor de kust. Erice, die zijn oorsprong in de oudheid heeft, is nu een centrum voor wetenschap. In de hoofdstraat, de Corso Vittorio Emanuele, vindt u op no. 14 Pasticceria Maria Grammatico, die tot de beste Siciliaanse gebak behoort is bekend om zijn heerlijke bitterkoekjes en marsepein creaties.

 

Marsala

De mooie stad Marsala is gelegen op 30 km ten zuiden van Trapani en is zeker een bezoekje waard. Marsala is beroemd om haar zoete geestrijke wijnen met een hoog percentage van alcohol screening gemaakt in het gebied.

 

Mozia, San Pantaleo Island

Mozia is een onvergetelijke archeologische gebied in West-Sicilië, tussen de steden Trapani en Marsala. Het gebied heeft betrekking op een eiland, de Isola di San Pantaleo, gelegen op een markante locatie in een soort van ondiepe lagune, bekleed met de zoutvlakten en windmolens, dat een kenmerk van deze kust is. Aan zee kan je de glimp van de Egadische eilanden oppikken. Het terrein van het eiland is vlak en landelijk en de rek van de uitgegraven worden afgewisseld met bos, wijngaard en velden.

Mozia 10 km ten noorden van Marsala, ligt langs uitgestrekte zoutpannen met windmolens – een apart spektakel!. Het leidt je naar de pier waar je naar het eiland van San Pantaleo kan. Hier ligt Mozia, vroeger genoemd Motya. Het eiland werd bezet door de Engelse wijnproducent Joseph Whitaker in 1906, die haar activa in Marsala had verdiend. Het eiland is slechts 600 x 700 meter en ligt in een lagune met een landtong, de Isola Grande. Hier waren de Feniciërs reeds in de 8e eeuw v.Chr en hadden toen een regeling. Later had Carthago een vesting, zoals Panormos (Palermo) en Solunto. In de Middeleeuwen is het omgedoopt tot het eiland San Pantaleo. Delen van de stadsmuren van de Carthaagse en de Hellenistische Casa dei Mosaici uit 300 v. Chr. zijn blootgesteld.

 

 

Donnafugata 

De familie Rallo begon in 1983 met hun Donnafugata avontuur in de historische kelders in Marsala en hun wijngaarden in het hart van West Sicilië Contessa Entellina. In 1989 maakte ook Donnafugata de oversteek naar het eiland Pantelleria, en hier begon de productie van natuurlijke zoete wijnen. Donnafugata werd opgericht in Sicilië door een ondernemende familie met 150 jaar ervaring in de premium wijnen. Giacomo Rallo en vrouw Gabriella, dochter van José en zoon Antonio zijn verwikkeld in een ondernemend project met focus en aandacht voor detail en de aard en de mogelijkheden die de regio biedt terug te krijgen in hun wijnen. Donnafugata streven na uitmuntendheid in hun wijnen met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor detail in de wijngaarden, in de kelders. Extreme kwaliteit is de ondernemende stijl die de bedrijfsfilosofie weerspiegelt. Volgens Donnafugata weerspiegelt het land van oorsprong, bodem, blootstelling, hoogte, klimaat en wijnstokken in de wijn. Zorgvuldig worden de juiste druivensoorten geselecteerd die het best past bij de bodem. Frequent worden er druifproeverijen gehouden op de wijngaard, om de ideale tijdstip te bepalen van de oogst. Voor de wijnbereiding hanteren ze een eenvoudige technologie met respect voor de integriteit van de druiven, druivenmost en wijn, door het voortdurend testen onder het oog van de technische staf.

 

 

Ik kan niet wachten om al deze plaatsen te gaan bezoeken.

 

Mylittleperfectworld with 

 

 

 

 

 

 

 


I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update