Wist je, dat toen je geboren werd, alles mee krijg zoals het hoorde?

Je wist niet beter of zo zou het moeten zijn, het is je tenslotte aangeleerd.
Maar, als je ouder wordt, zit het vast in je geest en vast komen te zitten in je lichaam.

Maar als er iets gebeurt in je leven, of meerdere keren, dan weet je het. Net zoals ik. De patronen die je altijd al volgde, omdat die ons zijn aangeleerd kunnen op den duur tegen gaan werken. Zo ook bij mij.

Tuina behandelingen was mijn oplossing.

Een vriendin van mij, ik ken haar van de Salsa, behandelt mensen met Tuina behandelingen. Ze is een Tuina studie gaan volgen en was geslaagd. Ik was haar proefkonijn 1e instantie en ik begon verschil te merken in mijn gedrag, lichaam en geest. Ik zag haar oproep op Facebook en dacht; Dat is iets voor mij. Ik kan het altijd proberen.
En dat was gelukt. Sindsdien ging ik elke week in het begin voor de behandelingen, en later om de 2 weken. Door haar ben ik ook meer water gaan drinken.Wat ik gewoon niet deed, ja, ik dronk wel water, maar te weinig.

 

Ik had bijvoorbeeld altijd hoofdpijnen, al van kinds af aan. Mijn hoofdpijn? Weg! Geen pijn in mijn nek meer! Ik slaap de hele nacht! Ik ben tegenwoordig moe rond rond de klok van 23: 00 uur. Normaal gesproken was ik nog wakker rond 02:00 uur. Dat is niet normaal. Nu, als ik wakker word ben ik niet meer moe.

 

 

 

Wat is een Tuinabehandeling?

 

 Tuina Medische massage

Tuina is een oude Chinese natuurgeneeskunde (± 4500 jaar) die het lichaam in evenwicht brengt en het immuunsysteem versterkt. Tuina is zonder naalden en daardoor zeer geschikt voor mensen die bang zijn voor naalden en het is een uitstekende therapie voor kinderen. Tijdens de behandeling, worden alleen de fysieke manipulatie technieken en Chinese therapeutische massage toegepast.
Tuina behandelingen heffen allerlei chronische problemen door versterking van de inwendige energie van het lichaam. Door het regelen van de circulatie van je energie versterkt de Tuina een behandeling met het zelfherstellende vermogen van het lichaam, waardoor een behandeling zowel een preventieve als een curatieve werking heeft.
Tui Na maakt gebruik van een groot aantal massage technieken. Tui Na massage is niet te vergelijken met westerse massage: Deze zijn gericht op de behandeling van specifieke spieren en spiergroepen. Tui Na massages kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan medische aandoeningen te behandelen, maar ook voor ontspanning. Daarom is Tui Na ook beschreven als Chinese medische massage.

 

“Qi is a concept wich is here usually described in the West as` `vital energie`” 

 

 

Tui Na: behandeling principes
Tui Na therapie maakt gebruik van manuele technieken om energiek disharmonieën, die het effect van de ziekte behandelen.

In het kader van een Tuina therapie vindt er voorafgaande de behandeling(en) een uitgebreide intake met pols- en tongdiagnose plaats. Naar aanleiding hiervan wordt er een behandelingsplan vastgesteld. Afhankelijk van het ziektebeeld, de voordering en de individuele situatie, raad ik aan met een reeks van minimaal 6 behandelingen rekening te houden. Indien nodig, worden de behandelingen door middel van persoonlijk voedingsadvies volgens de Traditionele Chinese voedingsleer ondersteund.
Op die manier worden verschillende klachten, zowel van fysieke als emotionele aard aangepakt waardoor de “zelfgenezing” van het lichaam en geest op gang gebracht wordt.

Deze bereikte de Tui Na massage therapeut door:
Het verwijderen van de blokkade in de energiestroom Qi in het hele lichaam.
De bevordering van de toename van de circulatie van bloed en Qi.
Herstel van de gezamenlijke problemen en het mobiliseren van de gewrichten.
Herstel van schade aan de organen.
Verbetering van de functie van de interne organen.
Het reguleren van het zenuwweefsel.

 

 

Misschien denk je: “dit is iets voor mij”

Neem dan contact op met http://www.chi-fa.nl/ als jij denkt dat het iets voor jou zal zijn.

Je zal je herboren voelen!

 

Mylittleperfectworld with 

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update