Verschillende oplossingen voor tandpijn


DIY, Gezondheid / maandag, maart 27th, 2017

Elk half jaar gaan we naar de tandarts toe. Dat is “verplicht”, maar er zijn genoeg mensen die bang zijn van de tandarts, waaronder ik, ik heb nu niet echt positieve ervaringen met de tandarts. Kaakontstekingen, zonder verdovingen met naalden prikken in je tandvlees etc etc. Daar word je niet blij van!

Ik weet nog wel vroeger, toen werden er juist gaatjes gemaakt om te vullen, alles voor het geld. Ik heb altijd een mooi  gebit gehad. Geen gaatjes, niet geel etc. Maar als de tandartsen willen verdienen zorgen ze er wel voor dat jij ineens iets aan je gebit gaat krijgen.

Er zijn vele remedies om te zorgen dat jij toch een mooi gebit kan houden. Gelukkig zijn er een verscheidenheid van verschillende natuurlijke kiespijn remedies die werken. Ze werken zo goed dat je tandarts dit nooit genoemd heeft, want ze willen wel hun patiënten houden.

Wat kan je doen om je gebit toch pijnvrij en mooi te houden?

Kruidnagelolie

  • Kruidnagel is één van de oudste middelen tegen kiespijn en wordt al veel jaren gebruikt. Je kunt de kruidnagel zowel heel als in olievorm gebruiken. Het wordt ook gebruikt in de moderne tandheelkunde om tandvlees pijn te verlichten en ziektekiemen te doden tijdens de extracties, vullingen en wortelkanalen. Je kunt 1 of 2 of twee druppels van kruidnagel etherische olie (niet meer dan dat gebruiken, omdat het giftig kan zijn) op de getroffen tand druppelen.  Als alternatief kan je een mengsel van 2-4 druppels kruidnagel olie in een kopje water (1/4)  doen en je mond 2 tot 3 keer per dag spoelen.

Zout water

  • Zout water, met behulp van Himalya zout kan kiespijn gemakkelijk behandeld worden. Zeewater werkt door  in je bloedstroom doordat het naar je aangetaste gebied gaat, dat bevordert wondgenezing. Meng 1 kopje warm water met 1 theelepel zeezout of Himalaya zout. Zorg ervoor dat het goed gemengd is, en dan spoel je je mond voor 15-30 seconden.  Doe dit 3 keer per dag.

Tea Tree Oil

  • Tea tree olie is een natuurlijke antibacteriële en anti-septische olie. Het dringt ook door in het tandvlees en de-sensibiliseert de zenuwen in de tanden die veroorzaakt worden door de pijn. Voeg een of twee druppels tea tree olie op een wattenstaafje en houd deze op zijn plaats op de getroffen tand. Als alternatief kan je een paar druppels tea tree olie toe te voegen aan een klein glas lauw water en spoel je mond daarmee.

Oregano olie

  • Oregano olie is een van de sterkste antibacteriële essentiële oliën, dat even sterk is als de farmaceutische antibiotica. Het is van nature een anti-inflammatoire, en zal de pijn direct laten verdwijnen. Sommigen mensen zouden zeggen dat het bijna net zo is sterk als morfine. Meng olijfolie en oregano-olie (bijvoorbeeld 1/8 theelepel olijfolie en 1/8 theelepel oregano olie). Gebruik een wattenstaafje, en dompel dit in de olie en wrijf over de bovenkant en zijkanten van de getroffen tand(en). Als alternatief kan je ook  een paar druppels van de oplossing op een watje doen en op de pijnlijke tand(en) deppen, of neem het tussen je tanden en bijt op dat watje gedurende een paar minuten.
Kurkuma
  • Kurkuma is een ander geweldig anti-inflammatoire middel, en een grote kiespijn genezer. Kurkuma helpt de pijn te verlichten, is zeer antiseptisch en werkt als een effectieve antibacteriële stof. Maak een pasta van kurkuma door het mengen van 1 theelepel kurkuma poeder met een klein beetje  gedestilleerd water, en vervolgens deppen met een watje.  Je kan het watje ook laten zitten tot 1 uur voor het slapen gaan.

Pepermuntthee

  • Pepermunt bevat menthol, waardoor het een uitstekende manier is om te tand pijn te verlichten. Het kruid zelf is zeer anti-inflammatoire en anti-bacteriëel, waardoor het effectief is in de strijd tegen bacteriële infecties en abcessen. Neem 1 theelepel  pepermuntthee (blaadjes) met 1 kopje water.. Drink zoals je normaal zou doen, maar zorg ervoor dat je zo nu en dan je mond flink spoelt. Als alternatief kan je het verdunnen van 2 tot 4 druppels pepermuntolie met een 1/4 kopje water en vervolgens je mond spoelen tot 3-4 keer per dag.

Baking soda

  • Baking soda is een uitstekende anti-bacteriële mondspoeling die zou kunnen helpen om de hoeveelheid bacteriën in je mond te verminderen en mogelijk de zwelling en pijn die voortkomt uit een kiespijn te verminderen. Neem een wattenstaafje en bevochtig het met een beetje water. Doop het wattenstaafje in het zuiveringszout en aan tippen  op je pijnlijke tand. Je kan ook een mondspoeling maken door het mengen van een theelepel bakpoeder in een klein glas warm water, en vervolgens je mond ermee spoelen minstens 2 keer per dag

De producten kan je overal wel krijgen. De olie koop ik altijd hier

Je kan de producten ook hier kopen, vaak 2 voor de prijs van 1

Bron

I ♥ to have comments

Jij bent de 1e die een bericht post

Update
avatar
wpDiscuz