I my cats

Natuurlijk verwennen wij onze katten enorm.

Ze krijgen hier thuis niks tekort. Speelgoed in overvloed, al gaan ze er met mijn krulspelden er vandoor. Als ze op de kattenpaal/huis zitten kijken ze altijd omhoog, ik heb mij altijd afgevraagd het waarom?

Ach, laat ik maar direct wat schrijven over het gedrag van katten.

Wanneer een kat blij is om je te zien zal hij zijn kattenstaart recht omhoog steken. De kattenstaart stevig omhoog of met een kleine knik of kromming aan het einde is een uiting van ultiem geluk. De oren zullen omhoog staan en de oogleden kunnen een beetje gesloten zijn. Je kat zal met zijn lijfje tegen je aan wrijven.

Ohh! me =happy♥ Dit doen ze allemaal, al hebben ze elk hun eigen ding.

Oliver is echt de enige die een kromming in zijn staart heeft, tenminste, als hij gelukkig is dus.   I♥you Oliver

Vocale katten vertellen honderduit en houden ellenlange gesprekken. In het algemeen zijn de hogere geluiden ‘blij’ en de lagere geluiden kunnen veeleisender zijn of duiden op enige frustratie. (Like Smokey)! Zij kan veeleisend zijn, en haar zin door willen drijven, wat dus niet altijd lukt.

Stille katten kunnen hun blijdschap uitdrukken met stilte en juist meer geluid gebruiken om hun onvrede te uiten. Verwarrend, ja! Maar juist daarom houden we van onze mysterieuze katachtigen!

Hoewel spinnen niet altijd blijdschap betekent, is het meestal een indicatie voor tevredenheid of zelfs gelukzaligheid van de kat. De piepjes van kittens en het ‘prrr’-geluid dat vele katten maken, zijn een zeer goede indicatie van kattengeluk.

De ontspannen, tevreden kat rust met zijn voorpoten onder zich gestopt, oren vooruit en oogleden half open. Half gesloten ogen betekent ‘ik ben slaperig en tevreden’. De knipoog die je krijgt als je naar hem kijkt is een gebaar van een gelukkige kat.

I it! Ik krijg heel vaak een knipoog

Wanneer je kat zich zeer relaxed en niet bedreigd voelt, zal je hem op zijn rug zien liggen met alle pootjes in de lucht. Op deze manier in het zonnetje liggen, vinden onze viervoeters helemaal heerlijk!

Zo herkenbaar!

Ok, weer afgedwaald. Ik bedoelde dus, ik had een te leuke wooninspiratie gezien bij Ikea! Jeetje zo simpel gewoon. Toepassen zou ik zeggen.

Ik laat jullie zien wat je nodig hebt en totaal niet duur. En wat zullen ze het fijn hebben boven aan die muur.

#Tip 1 Gewicht bepalen

Voor deze DIY zijn de MOSSLANDA schilderijplankjes gebruikt. Belangrijk: hou rekening met het gewicht van je kat. De planken hebben een maximale draagkracht van 7kg. Even je viervoeter op de weegschaal zetten. Gebruik stevige pluggen die geschikt zijn voor je muur.

#Tip 2 De juiste mix

Om de juiste balans te vinden tussen kratten en planken kan je het beste werken met tape en kranten. Vouw de krant in het juiste formaat van het krat, de tape is je plank. Gebruik je muur als canvas en ga schuiven met zowel de kranten en tape. Bekijk je creatie steeds van een afstand. Tip: geef de kratten een gave kleur.

#Tip 3 Finishing touch

Als je tevreden bent met je klimmuur dan is het de juiste afstand bepalen, met potlood op de muur alles aftekenen en….boren! Om ze nog meer vertier te geven zijn speeltjes natuurlijk een must. Je kat wil niets anders meer!

Wat heb je nodig?

Mosslanda schilderijplankjes  € 8,99

KNAGGLIG kist € 12,95 Schilder het in jouw favoriete kleur

GOSIG MUS € 0.99 Laat ze lekker spelen en zet ze bij elkaar bijvoorbeeld op zo’n plank. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohh and no! don’t be afraid, these are not really mouses. Yes of course they are, but not real..you know?

 

Mylittleperfectworld with ♥

Spread the love

I ♥ to have comments

avatar
  Subscribe  
Update